de kracht van visualiseren

 In blog, Leidershap, Nieuws

“Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.”

In Engeland zegt men dat als je iemand wilt leren kennen dan neem je hem een dag mee voor een rondje golf.

Als je iemand of je zelf beter wilt leren kennen, je diepere motieven wilt begrijpen, het kunnen omgaan met succes maar vooral teleurstellingen en ook vanuit leiderschap wilt ervaren dat verschillende ontwikkelfasen een andere aansturing behoeven, dan is golf een fantastische en leuke leermethode.

Dat ondervond ik dit keer op een wel heel bijzonder manier aan den lijve. En wow! Wat een geweldig moment zeg. Al werkend aan een te gek concept over leiderschap, gastvrijheid, ontwikkeling van mensen en vernieuwend denken hebben wij het over de kracht van visualiseren.

“Wij” zijn overigens Ellen Bokkinga, founding mother van The New Verbalizers, Oscar van Tol, :”Training father” of Evolution Logique en ondergetekende.

Stel je voor; 3 mensen lopen over een golfbaan. Niet zomaar een golfbaan maar een bijzondere golfbaan. Een cross country golfbaan die hoort bij het bijzondere trainingscomplex van Evolution Logique. We hebben het over de nieuwe trainingsconcepten die we aanbieden; o.a. de training Golf, Teams en Leiderschap.

We lopen over de uitdagende 9 holes golfbaan en genieten van het gezelschap, de competitie en de omgeving. Op 1 uur van Maastricht toch een andere wereld.  We benoemen Golf als the Game Of Life First, Oscar en ik spelen Matchplay en aangezien het Oscar zijn thuisbaan is, heeft hij hier en daar wel wat voordeel. Maar deze dag golft hij wel bijzonder goed. Elke bal heeft de “whoesh”, het geluid dat elke golfer herkent als de bal echt heel goed is geraakt. En dat hij dat heeft is toch gek want zo’n goede week is het nu ook niet geweest. Kelly, de hond die velen die ooit bij Evolution Logique getraind hebben kennen, is overleden. Na een mooi leven is het mooi geweest voor Kelly. En na 15 fotojaar heeft dat een impact. Maar het lijkt alsof Kelly op de schouder van Oscar zit vanavond. (overigens is de hond op de foto niet Kelly maar haar zoon Joep).

We spelen 9 holes en op hole 8 heeft Oscar al gewonnen. 2 up en geen kans meer maar natuurlijk spelen we die laatste hole nog. Van deze golfbaan (met de schuinste hole van Europa) moet je echt volle bak genieten namelijk. Al lopend naar de tee van hole 9 bedenken we het hoe gaaf het zou zijn als je ooit een hole in one zou slaan. Oscar vraagt zelf of je ervoor verzekerd bent via je lidmaatschap van de bond. Ik vertel hem dat het niet het geval is en we maken ons klaar voor de afslag. Een mooie finishing par 3 en mijn bal beland voorbij de green. Oscar gaat staan en slaat een werkelijk perfecte bal maar door de hoogteverschillen zie je  niet waar de bal landt. Maar ik denk dat hij heel dichtbij ligt en roep dat dan ook (ik had toch al verloren en waarom dan geen support voor de winnaar toch).

Oscar ziet zijn bal liggen en roept dat ie wel heel dicht bij ligt maar ik kom aanlopen en roep dat hij er gewoon in zit. Klem tussen vlaggenstok en de hole.Wat een verhaal! Een hole in one op de golfbaan die je volledig zelf hebt bedacht, ontworpen en waar je echt een filosofie bij hebt. Een overtuiging dat kunnen gaat voor willen en waar we mensen willen inspireren. Niet perse met golf maar vooral met levenslessen en we proberen mensen te overtuigen dat als als je echt kunt visualiseren en het einddoel kunt zien, je veel kunt bereiken. En juist hij slaat hier een hole in one, het ultieme golfersgeluk.

Je gaat het pas zien als je het doorhebt zei een bekend voetballer ooit. Visualiseer je droom, je plan, jouw ambitie en wie weet….sla je ook een keer een hole in one!

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.