Zonder training geen prestaties

 In blog, Leidershap

Vrijdagverhaal van een tobgolfer

foto hole 9

Yes! De lente komt er dan nu eindelijk aan. De meteorologische zomer is weliswaar al begonnen maar goed, we lopen een seizoen achter zeg maar. En dan begint bij mij het ook direct te kriebelen om weer de golfbaan op te gaan. Eerlijk is eerlijk, ik ben een mooi weer golfer. In de winter train ik onvoldoende (zeg maar gerust niet) en volkomen onvoorbereid stap ik ergens in maart-april (in 2013 is dat mei/juni) weer eens een keer de baan op. Vaak zonder noemenswaardige voorbereiding, zowel in warming up als in uren oefening op de driving range. En dan gebeurt het, als mijn eerste afslag de bossen ingaat of in het geval van de imponerende 1e hole op homecourse de Efteling de damestee maar net haalt, raak ik van slag. Kan ik het niet meer? Ben ik het dan echt verleerd?

Hoe kan ik nu verwachten dat zonder noemenswaardige oefening die bal gewoon weer 200 meter ver vliegt en midden op de fairwayterecht komt. Moet ik mijn verwachtingen aanpassen of moet ik juist meer oefenen? Uiteraard hangt dat af van mijn doelstellingen maar het lager leggen van de lat zit simpelweg niet in mijn aard. Ik wil plezier hebben maar ook wel een uitdaging en een prestatie neerzetten.

Werkt het ook niet zo in het bedrijfsleven? Bedrijven verwachten geweldige leiders, vooruitstrevende managers investeren soms te weinig  in de ontwikkeling van mensen en teams, het trainen en oefenen.

Kun je briljant leiderschap verwachten zonder training en oefening. Ik denk het niet!

Op onze Cross Country Golfbaan in de Ardennen combineren we de twee mooie onderwerpen uit dit verhaal; Golf en Leiderschap. Op een korte maar zeer uitdagende 9 holes golfbaan in de Ardennen confronteren we mensen en teams met onverwachte en lastige situaties maar ook met het stellen van realistische doelen. Spelregels, normen en waarden, groepsprocessen en resultaat halen zijn onderwerpen die op de agenda komen. Voor teams een mooie tool om met elkaar in contact te komen en de onderlinge samenwerking te verbeteren.

Trainen zoals trainen bedoeld is,  middels ervaringsgericht leren jezelf en jouw team ontwikkelen.

Ik hoor en ik vergeet

Ik zie en ik onthoud

Ik doe en ik begrijp

 

En gelukkig, er is geen GVB vereist op de eigen golfbaan. Maar trainen en oefenen om beter te worden, dat zou iedereen moeten doen!

 

Meer informatie over onze programma’s? Kijk eens op www.evolutionlogique.com

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.