In wiens top 3 sta jij?

 In blog, Leidershap, Nieuws

Tijdens de trainingen bij Evolution Logique vragen we vaak aan leidinggevenden wie hun top 3 van voorbeelden is als het gaat om voorbeeldgedrag van leidinggevenden en wat deze leidinggevenden doen of welk gedrag ze hebben vertDSC_0150oond om in de top 3 van hun medewerkers te komen. Ook aan jou stellen we de vraag: in wiens top 3 sta je? Wat doe je om positief herinnerd te worden?

Misschien is het grootste geheim dat het leven niet een ontdekkingsreis is, maar een scheppingsproces. Je bent niet alleen jezelf aan het ontdekken, maar je schept jezelf opnieuw. Zoek daarom niet om uit te vinden wie je bent, maar zoek om vast te stellen wie je wilt zijn. Wees proactief als het erom gaat je eigen leven vorm te geven, neem het initiatief als het gaat erom je eigen geluk vorm te geven. Volg hierbij je hart en ontdek je passie voor wat je graag doet. Zet deze passie om in een visie over de manier hoe je datgene wat je graag doet, wilt bereiken en zet je zelf vervolgens aan tot actie. To realize your dreams wake up. Dat is de formule voor succes.

Want zijn het niet de mensen die jou aan het begin van je loopbaan hebben gecoacht en bijgestaan van wie je het meeste hebt geleerd? Zit dat in de vakkennis of in de mate waarin ze je hebben geïnspireerd? Soms maakt iets indruk met terugwerkende kracht. Wij horen vaak van mensen die we hebben aangestuurd dat ze veel van ons hebben geleerd; met velen van hen hebben we nog contact. Ze vertellen ons dat het niet altijd gemakkelijk was maar dat ze wel veel hebben geleerd.

Een mooie uitspraak in dit kader is: “Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.” Oftewel: het is meer de moeite waard om iemand iets te leren dan als je steeds iets voor hem doet. Als excuus hebben leidinggevenden vaak dat het drie keer sneller gaat als ze het zelf doen. Dat is kortetermijndenken. Als je eerst meer tijd investeert, gaat het je in the long run veel meer opleveren, omdat mensen veel meer voor je gaan doen. Als je het vergeet, blijf je met je vingers in de dijk zitten. En met alleen gaten dichten kom je op een dag vingers tekort. Dan heb je mensen die niet weten wat ze moeten doen. Op de langere termijn is het geen duurzame oplossing. Je moet wel over een paar jaar kunnen kijken: wat levert het je op? Onze stellige overtuiging is: investeer in mensen, het is ook goed voor jezelf. Omdat zij uiteindelijk veel dingen voor jou en voor het bedrijf doen, zodat jouw werk makkelijker wordt.

Ben je geinspireerd? Je hebt zojuist een passage gelezen uit ons boek over Hospitality Leiderschap. te bestellen op Hospitality Leiderschap, Evolution Logique | EAN: 9797090014048 | 24,95 | verkrijgbaar via managementboek.nl

We gaan er graag met je over in gesprek!

Coen Schelfhorst & Oscar van Tol.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.