Wat is jouw “hospitality” verhaal?

 In blog, Nieuws

 

Prijsvraag: win een reischeque van € 250 met jouw verhaal of anekdote over bijzondere hospitality-momenten en services die je hebben geïnspireerd.

 

Vanuit Evolution Logique schrijven Oscar van Tol, Coen Schelfhorst en Ellen Bokkinga momenteel een boek over Hospitality Leadership. Hierin combineren we waardevolle leiderschapslessen met de beste inzichten uit de gastvrijheids-industrie. Ons uitgangspunt is te onderzoeken wat voor wereld je kunt creëren als je de ander centraal stelt, zoals dat in hospitality het geval is. Hoe zou leiderschap er dan uit zien?

Stel je voor: een onbekende die jouw boodschappen afrekent bij de kassa, omdat je je portemonnee bent vergeten; een taxi-chauffeur die je zodanig inspireert dat je perspectief op de wereld verandert; een ziekenhuismedewerker die in de winter rolstoelen warm houdt met kruiken; een hotelmedewerker die last-minute je koffer repareert voordat je het vliegtuig instapt.

Hoe vaak heb je een vriendelijke service op een vliegveld, in een restaurant of in een andere ’hospitality’-omgeving ervaren? Of gewoon op straat? Wat deed het met je? Waarom denk je er nog aan terug? Graag horen we jouw anekdotes en verhalen (100 − 400 woorden) vóór 15 oktober 2013.

Beroemde, grote servicemerken als Southwest Airlines, Four Seasons Hotels en Disney zetten hun klanten, in de hospitality bekend als ”gasten”, van nature centraal. Bij deze bedrijven heerst een inspirerende filosofie voor zowel medewerkers als gasten, inclusief een gedegen bedrijfscultuur en eigen vocabulaire die dit ondersteunt.

Een onverwachte service maakt een blijvende indruk. Het is de mix van vriendelijkheid, oplossingsgerichtheid en aandacht waarbij je je op dat moment enorm geholpen voelt. Je merkt dat een ander persoon zich, soms ongevraagd, heeft ingeleeft in wat jij nodig hebt. Een mooie weerspiegeling van het uitgangspunt om ”de ander centraal te stellen”.

Graag willen we jouw bijzondere hospitality-verhalen en anekdotes in het boek verwerken. Onze oproep hebben we in een wedstrijd gegoten, waarbij je kans maakt op een reischeque ter waarde van € 250! Dit bedrag kun je uitgeven op een plek die jou inspireert of waarbij je een nieuwe gastvrijheidsbeleving zou kunnen opdoen. De enige voorwaarde is dat we jouw verhaal in ons boek mogen gebruiken, uiteraard onder je eigen naam.

Stuur je input vóór 15 oktober 2013 naar [email protected]. De uitslag maken we eind oktober bekend. We kijken uit naar je reactie!

Met gastvrije groet,

Oscar van Tol, Coen Schelfhorst en Ellen Bokkinga.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.