Team OOKs uitgebreid met nieuwe samenwerking!

 In blog, Nieuws

OOKs is verheugd te kunnen melden dat Myrian Ermes als freelance consultant gaat samenwerken met OOKs Hospitality & Leisure en dan met name gericht op haar specialisme, de wereld van eten en drinken. Hiermee kan OOKs met de inbreng van dit nieuw specialisme, de opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.

We stellen Myrian hierbij aan u voor.

Myrian Ermes

Myrian Ermes (1972) is al sinds haar middelbareschooltijd geïnteresseerd in de wereld van eten en drinken. Na de HAVO is de keuze voor haar niet moeilijk en volgt ze de opleiding Food & Business aan de Hogeschool Heerlen. Lastige vakken op de HAVO als scheikunde en natuurkunde, vond ze in relatie met eten en drinken ineens niet meer moeilijk en zelfs leuk. Tijdens haar opleiding heeft ze tijdens haar eerste praktijkstage het ISO kwaliteitssysteem opgezet en geïmplementeerd bij Brekelmans Food B.V. in Tilburg (later Beckers). Later mocht ze ook haar afstudeeronderzoek voor Brekelmans Food uitvoeren. Na de technisch- en productiegeoriënteerde werkervaringen, mocht ze voor het eerst naar een gastgerichte organisatie! Wat een andere wereld, daar werd ze heel blij van. Bij de Efteling heeft ze tijdens haar stage een start gemaakt met het opzetten en implementeren van het HACCP voedselveiligheidssysteem. Na het afronden van haar HBO-studie mocht ze in de Wereld van de Efteling aan de slag als medewerker bedrijfsbureau. In deze functie heeft ze het HACCP-systeem verder geïmplementeerd bij alle horeca-afdelingen. Een belangrijk onderdeel hiervan was de borging in handboeken en het trainen van alle horeca-medewerkers op het gebied van HACCP. Daarnaast verzorgde ze leden van het management de benodigde management- en stuurinformatie, zoals dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapportages m.b.t. bezoekersaantallen, omzet, inslag, personeelsinzet, gemiddelde bestedingen, etc.

In 2000 werd, als gevolg van een organisatorische wijziging, het Planbureau opgericht, een afdeling voor centrale personeelsplanningen. Als leidinggevende heeft ze deze afdeling mee opgestart, aangestuurd en ontwikkeld tot een afdeling die de planning verzorgd voor alle operationele medewerkers in de Wereld van de Efteling.

Maar in 2007 begon het toch echt weer te kriebelen en wilde ze terug naar de horeca. Ze werd Projectmanager Horeca en verantwoordelijk voor een diversiteit aan horecaprojecten, voornamelijk op het gebied van Category Management, commerciële communicatie en signing. Als projectmanager was ze verantwoordelijk voor het gehele horeca-assortiment en het prijsbeleid hiervan binnen de Wereld van de Efteling (attractiepark – hotel – golf – bungalowpark – evenementen – theater). Daarnaast was ze verantwoordelijk voor alle commerciële communicatie voor alle horecalocaties binnen de Wereld van de Efteling (van menukaarten tot complete signingsplannen, website, Social Media, etc.), voor het opzetten en uitvoeren van verkoop stimulerende programma’s (al dan niet met partners/leveranciers) en was ze specialist vanuit afdeling Horeca bij tendertrajecten voor nieuwe leveranciers en partners op het gebied van horeca. In deze periode zijn ambitieuze omzetdoelstellingen gerealiseerd door het assortiment en prijs beter af te stemmen op de doelgroep en door de ontwikkeling van informerende signing naar commerciële signing en communicatie.

Na jarenlange ervaring in de wereld van eten en drinken bij een prachtige leisureorganisatie, werkt ze vanaf medio 2014 als zelfstandig consultant samen met OOKs Hospitality & Leisure. Voor diverse opdrachtgevers wil ze haar kennis, vaardigheden en enthousiasme inzetten om organisaties te helpen bij het realiseren van de doelstellingen op het gebied van assortimentsmanagement, category management, marketing communicatie en visie omzetten in beleid in de branches hospitality, horeca, foodservice en leisure.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.