Nieuw boek: Hospitality Leadership

 In blog, conference, Leidershap, Nieuws

Een onbekende die jouw boodschappen afrekent bij de kassa omdat je je portemonnee hebt vergeten; een taxichauffeur die je dusdanig inspireert dat je perspectief op de wereld verandert; een ziekenhuismedewerker die in de winter rolstoelen verwarmt met kruiken; een hotelmedewerker die je kapotte koffer repareert vlak voordat je het vliegtuig instapt. Hoe vaak heb je een vriendelijke service ervaren? Was het op een vliegveld, in een restaurant of in een andere ”hospitality”-omgeving? Of gewoon op straat? Waarom maakt onverwachte service zo veel indruk? Het is de combinatie van vriendelijkheid, oplossingsgerichtheid en aandacht waardoor je je enorm geholpen voelt. De kern zit in de actie; iemand heeft jou centraal geplaatst. Iemand heeft zich, soms zelfs ongevraagd, ingeleefd in wat jij nodig hebt.

boek Hospitality Leiderschap

boek Hospitality Leiderschap

Welk leiderschap is nodig om dit te bereiken? Vanuit nieuwsgierigheid naar het antwoord op deze vraag zijn de schrijvers Oscar van Tol en Coen Schelfhorst op zoek gegaan naar antwoorden. In dit boek van Evolution Logique worden waardevolle leiderschapslessen gecombineerd met de beste inzichten uit de hospitalityindustrie en ontstaat “Hospitality Leiderschap”, leiderschap vanuit een gastvrijheids perspectief.

Het uitgangspunt hierbij is geweest te onderzoeken wat voor wereld je kunt creëren als je de ander centraal plaatst, zoals dat in de hospitalityindustrie van nature het geval is. Dit boek is een pleidooi voor een nieuwe, empathischere stijl van leidinggeven en bestaat uit een verzameling van inspiratie, voorbeelden, anekdotes, theorie en vragen.

Hospitality Leiderschap

Zoals Lee Cockerell, voormalig VP van Walt Disney World zegt in zijn voorwoord;

No matter how long your have been alive, it is never too late to get better as a manager, leader, citizen or parent.
The lessons in this book will teach you some new and different ways to become a great manager and leader. When we are born, we are all the same. It is education that makes us different. Good luck with your journey.”

Je kunt het boek via een mailtje bij ons bestellen (€ 20,- excl verzendkosten) maar veel liever komen we met je in gesprek over Hospitality Leiderschap in jouw organisatie. Wij komen graag bij je langs!

Oscar van Tol & Coen Schelfhorst

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.