Savant Zorg onderscheidt zich door Gastvrijheid

 In blog, Nieuws
Jos Burgers trapt het af!

Jos Burgers trapt af!

“We laten merken dat we blij zijn met onze gasten.”

 In de zorg komt er steeds meer aandacht voor het onderwerp ‘gastvrijheid’. En daar is alle reden voor. Als mensen zich welkom en veilig voelen, draagt dat namelijk bij aan een sneller herstel en een prettiger verblijf. Savant Zorg heeft gastvrijheid daarom benoemd als speerpunt voor de komende jaren.

“We willen dat onze klanten, zowel bewoners, mantelzorgers als bezoekers, zich op alle woonzorglocaties nóg meer welkom gaan voelen dan nu. Mensen moeten zich prettig voelen bij Savant Zorg en zich verbonden voelen met onze organisatie. Het project ‘Betoverende gastvrijheid’ moet ervoor gaan zorgen dat we nóg gastvrijer worden dan we al zijn”, vertelt Kristel Kessels, lid van de projectgroep, enthousiast.

 Training

De komende maanden krijgen maar liefst 200 medewerkers van Savant Zorg een speciale gastvrijheidstraining. Dat geeft wel aan hoe serieus dit onderwerp genomen wordt. In eerste instantie volgen facilitaire medewerkers en vrijwilligers van de woonzorglocaties de training. Zij leren hoe ze ervoor kunnen zorgen dat klanten en bezoekers zich nog meer welkom, veilig en gerespecteerd voelen. De training wordt verzorgd door OOKs Hospitality & Leisure, een bedrijf dat helemaal is gespecialiseerd in gastvrijheid en beleving.

Onmisbare radars

De officiële aftrap van het project ‘Betoverende gastvrijheid’ vond plaats op maandag 30 september in het Klok en Peel Museum in Asten. De locatie had een symbolische waarde, benadrukte Jan Joris Heling, bestuurder van Savant Zorg: “Alle medewerkers van Savant Zorg zijn een onmisbaar radartje in de gastvrijheid.” Boeiend en op een zeer humoristische wijze hield Jos Burgers, spreker en auteur, het publiek een spiegel voor. De opkomst was overweldigend en de sfeer was goed.

Gastvrije medewerkers

Een van de aanwezigen tijdens deze inspirerende avond was Wilmi Verberne, medewerker in de ontmoetingsruimte van Sonnehove. Wilmi vindt gastvrijheid een heel belangrijk onderwerp. “Sinds de nieuwbouw van Sonnehove komen er ook steeds meer mensen uit de wijk bij ons eten. We laten merken dat we blij zijn met onze gasten. We maken een praatje en verwennen ze een beetje. Als je betrokken bent bij je werk en bij de mensen, dan straal je gastvrijheid uit. Daar ben ik echt van overtuigd! En dan krijg je vanzelf een fijne band met ze.”

Harrie Rombout, vrijwilliger in Hof van Bethanië, sluit zich helemaal bij Wilmi aan. “Bij mij is het gevoel voor gastvrijheid volgens mij aangeboren”, zegt hij lachend. “Ik ben een beetje een entertainer, vind het leuk om een dolletje en een lolletje met mensen te maken. Het is fijn om de bewoners te laten blijken dat er om ze gegeven wordt. Mensen zitten hier toch niet om te verpieteren! Mijn houding wordt wel gewaardeerd. Dan zeggen ze: Harrie, als jij er bent, is het nooit saai. Dat is fijn om te horen!”

Voor meer informatie over Savant Zorg kijk op www.savant-zorg.nl

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.