Benut het menselijk potentieel!

 In blog, Leidershap, Nieuws

De economie

De economie verandert. Volgens velen is de huidige crisis niet van voorbijgaande aard, maar leven en werken we in een nieuwe werkelijkheid waar oude business-modellen en structuren zullen moeten veranderen om duurzaam te kunnen overleven. Goed leiderschap is de motor van deze vooruitgang. Een sterke leider brengt mensen en ideeën bij elkaar, laat mensen optimaal samenwerken en heeft een visie. Helaas heeft leiderschap aan het begin van de 21ste eeuw ook een negatieve bijklank gekregen. Dat is te wijten aan mensen die aan de macht zijn gekomen en zichzelf, ten koste van medewerkers en systemen, hebben proberen te verrijken. Is dat het beeld van leiderschap? Wij heb- ben daar een ander idee over. Wij zien in Hospitality Leiderschap een nieuw soort leiderschap dat aansluit bij de behoeftes van deze tijd.

Leiderschap

Wat is leiderschap? Hoe werkt het? Wat kan er beter? Boekenkasten vol zijn erover geschreven; van theoretische boeken tot praktische how-to-boeken. In onze visie gaat leiderschap over het centraal plaat- sen van gasttevredenheid én medewer- kerstevredenheid in je bedrijfsvoering, waarbij klanten – in dit verband hospitality “gasten” genoemd – de bestaansreden van de organisatie zijn, en je medewerkers de enige weg zijn naar het einddoel: tevreden gasten. Geconcludeerd kan worden dat alleen tevreden medewerkers tot tevreden gasten zullen leiden. Een hospitalityleider kan zich daarom zowel in zijn medewerkers als gasten verplaatsen, waarbij het hem niet alleen om het behalen van financiële doelstellingen gaat.

Door leiderschap vanuit een gastvrijheidsperspectief te benaderen, ontstaat er een andere situatie:

Je neemt een nieuwe (levens) houding aan waarbij de basisgedachte is dat je je service aanbiedt vanuit de ander. Je verplaatst en herkent je in de behoefte van de ander. Zo bouw je aan een duurzame relatie, met korte- én langetermijn- successen als resultaat.

De ander centraal

Je ontwikkelt mensen in je organisatie. Je plaatst de ander centraal en regelt dat hij/zij zijn/haar werk zo goed mogelijk kan doen. Je medewerkers weten precies wat moet worden bereikt binnen de organisatie en wat hierin hun rol is, inclusief een persoonlijke kernachtige purpose. Jouw innerlijke vuur dat ervoor zorgt dat je elke dag opstaat om dingen te bereiken.

Goed leiderschap stimuleert individuen en teams om taken te volbrengen die zowel op de korte als de lange termijn gericht zijn, waarbij geredeneerd moet worden vanuit de gastbeleving.

Wil je meer weten over Hospitality leiderschap? Neem dan contact met ons (www.ooks.eu of www.evolutionlogique.com) op.

Binnenkort starten we met het trainingsprogramma Hospitality Leiderschap, gebaseerd op ons boek.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.