Marieke Schelfhorst

Marieke Schelfhorst (1967) weet het op haar 12de al heel zeker, ze wil naar de Hogere Hotelschool. Het de mensen naar de zin maken dat is wat ze wil. Als ze dan op haar 17de gaat werken bij Restaurant de Pettelaar in Den Bosch, is de keuze voor de Hotelschool bevestigd.

De Hotelschool Den Haag (1987-1991) voldoet dan ook geheel aan haar verwachtingen. Na stages bij het Ramada Renaissance Hotel in Karlsruhe en het hoofdkantoor van Golden Tulip gaat zij na haar afstuderen werken bij Bastion Hotels en runt de vestiging Bastion Hotel Heerlen en start de vestiging in Tilburg op. Tevens zijn de beide hotels trainingslocaties van Bastion, dit is iets waar Marieke zich met overgave voor inzet. Het trainen van de nieuwe managers, de Bastion gastvrijheidsfilosofie overdragen alsook het overbrengen van de operationele kennis, nodig voor het managen van een Hotel is iets wat zij met zeer veel plezier doet.

Als zij na Bastion aan de slag gaat als vestigingsmanager voor Manpower in Den Haag en Leiden ziet ze in dat het gastvrijheidsmodel eigenlijk op veel branches van toepassing is.

Na Manpower doet zij haar eerste ervaring in de Retail op in Amsterdam alwaar ze door ING Vastgoed Management wordt aangesteld als Shoppingcentermanager van winkelcentrum de Amsterdamse Poort in Amsterdam. Ook hier heeft ze veel aan haar gastvrijheidservaring. Met name het functioneren als intermediair tussen alle belanghebbenden van het winkelcentrum is een echte uitdaging.

In 1997 wordt zij samen met Coen gevraagd om een hotel in Terneuzen te gaan managen. Het gaat om het City Hotel Terneuzen een hotel met 117 hotelkamers, 30 appartementen en 40 studio’s. Marieke neemt de Front-Office en de administratie voor haar rekening. In 2000 komt ook het Churchill Hotel Terneuzen onder de hoede van Coen en Marieke. Ook voor dit hotel voert zij de administratie en is zij verantwoordelijk voor de Front-Office.

In 2004 keert zij weer terug naar Brabant waar zijn in Waalwijk aan de slag gaat in de schoenenindustrie. Als officemanager is zij verantwoordelijk voor de administratie, voorraadbeheer en het algehele financiële beleid van een groothandel in modieuze damesschoenen, die zelf ontwikkelde en liet produceren in China en Portugal. Ook het gehele logistieke proces viel onder haar verantwoording.

Als dit bedrijf in 2008 stopt gaat zij werken bij een commercieel vastgoed ontwikkelaar. Ook hier is zij officemanager en vallen alle financiële werkzaamheden onder haar verantwoording.

In 2012 is het tijd voor een nieuwe uitdaging als zij aangesteld wordt als Centrummanager van Waalwijk. Tezamen met alle stakeholders van het centrum tracht zij het economisch functioneren van het centrum van Waalwijk te verbeteren. Hier komt ook de gastvrijheid weer om de hoek kijken. Gastvrijheid is een van de grootste trends in de Retail en dus tevens een van de grote uitdagingen binnen deze opdracht. De centrummanagementopdracht wordt uitgevoerd vanuit OOKs Hospitality & Leisure.

Marieke is een hands-on manager die graag met mensen werkt, ze analyseert scherp, kan snel schakelen en is van vele markten thuis.