Coen Schelfhorst

Coen Schelfhorst (1969) is van jongs af aan in de gastvrijheidsbranche werkzaam. Als 17-jarige begint hij bij Hotel restaurant Corona in Den Haag en wordt hij, onder leiding van Robert Kranenborg, gegrepen door het gastvrijheidsvirus.

De Hotelschool Den Haag (1988-1992) is dan een logische vervolgstap. Na een stage bij Le Meridien Londen gaat hij na zijn afstuderen werken bij Bastion Hotels en runt de vestiging Heerlen en start een Bastion  Hotel in Tiburg op.

In 1994  wordt Coen aangesteld als Food & Beverage Manager bij het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag en is daarmee lid van het pre-openings- team. In 1995 opent het schitterende hotel in de chique Haagse Ambassadewijk.

De kans dient zich in 1996 aan om General Manager te worden van een groot hotel in Terneuzen, het City Hotel (117 kamers en 60 studio’s/ appartementen) en daarmee het grootste hotel van Zeeland. In 1999 adviseert hij de eigenaren een tweede hotel over te nemen in Terneuzen en daarmee krijgt hij de opdracht om twee separate hotelmerken (3- en 4*) in de markt te zetten met een centrale back-office. In 2002 start hij een tender traject op om een franchisepartner/ overname kandidaat te vinden en uiteindelijk valt de keuze op Hampshire Hotels.

In 2004 kan hij van zijn grote hobby Golf zijn werk gaan maken, hij treedt in dienst bij de Efteling als Manager van het Golfpark. Van 2004 tot 2011 is hij verantwoordelijk voor de golfbaan waarbij hij zich ook inspant om de golfbranche verder te professionaliseren. In 2005 geeft hij op het NVG Congres een lezing over revenue management op Golfbanen en is hij lid geweest van de commissie ontwikkeling van de Golfsport bij de NVG.

Vanaf 2006 houdt hij zich  als projectmanager bezig met de grootste Efteling investering ooit, het bungalowpark Bosrijk (52.3 miljoen). Hij is kartrekker en linking pin tussen aannemer en Efteling en stuurt alle project en werkgroepen aan. De mooiste klus uit zijn carrière tot dan.

Gedurende deze periode wordt Coen Manager Verblijfsaccommodatie en is daarmee verantwoordelijk voor Hotel, Bosrijk, Golf, Theater en Evenementen. In 2010 wordt hij aangesteld als Adjunct Directeur Horeca en legt een ambitieus plan neer bij de Efteling. Een plan dat voorziet in een flinke stijging in rendement en kwaliteit. De doelstellingen worden behaald.

Ook worden er mooie prijzen behaald (Misset Innovation Award, IAAPA F&B award) en pakt de pers de veranderingen bij de Efteling Horeca op. Coen spreekt op het Nationaal Foodservice Congres en ontvangt de foodpioneers op de Efteling.

Coen is een inspirerende leider en strateeg die out-of-the box durft te denken. Hij durft (verantwoorde) risico’s te nemen en is optimistisch van aard. Coen gaat nooit voor de makkelijkste weg maar zoekt naar duurzame oplossingen. Zijn aanpak is inspirerend en inlevend en resultaat georiënteerd.

Coen is maatschappelijk betrokken en sinds 2006 lid van de Rotary Loon op Zand en sinds augustus 2013 bestuurslid van de Stichting Beursvloer de Langstraat.